View Single Post
Stary 28-04-2010, 21:43   #13
maciej
ford::advanced

Model: S-MAX II
Silnik: 2.0 FWD A8 190KM
Rocznik: 01-2020
Domyślnie Odp: Wymiana mieszka lewarka biegów

Cytat:
Napisał drinks Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...
- najpierw trzeba wyciągnąć mieszek razem z czarną ramką, ja ciągnąłem za mieszek do wewnątrz i ramka wyskakiwała z zatrzasków bez kłopotu
- góra mieszka jest na rozciągliwej gumce, więc wystarczy rozciągnąć górę mieszka i przechodzi przez gear stick bez żadnego kłopotu
- mieszek jest połączony z ramką zszywkami tapicerskimi, po 2 z każdego boku, wystarczy nożem podważyć każdą zszywkę i wyciągnąć wszystkie i już mamy ramkę gotową do montażu nowego mieszka
- i tu następuje najtrudniejsze ;-) , trzeba połączyć nowy mieszek z ramką - ja mam pod nosem tapicera, gość w 2 min fachowym zszywaczem tapicerskim przymocował ramkę do mieszka, (nie wziął ani grosza, porządny człek), i pozostało założyć mieszek na m-ce
- tu trochę dłużej mi zeszło, nowy (nieoryginalny) miał gumkę, tę u góry mniej rozciągliwą i wymagało trochę wysiłku przełożenie góry mieszka przez rączkę zmiany biegów, ale udało się :-)
...
Tu poprę chociaż częściowo szczegółowy opis DRINKS'a fotkami:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może słabo widać, ale po każdej stronie ramki są dwa zatrzaski;
Jest to oczywiście widok ramki z mieszkiem ,,od spodu" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez maciej ; 28-04-2010 o 21:47
maciej jest offline   Odpowiedź z Cytatem