Rozbieżnośc tylnych kół
Mam taki problem otóż: od pewnego czasu zaczęło mi się odzywać tylne zawieszenie, objaw był taki że po zjeździe z krawężnika było takie mocne walenie, pomyślałem że to amortyzatory do wymiany więc wymieniłem ale nic nie pomogło, pojechałem na trzepaki a tam powiedzieli że łączniki stabilizatorów są do wymiany - wymieniłem ale dalej to samo. Po tym postanowiłem poczekać troche żeby się bardziej usterka ujawniła. Po pewnym czasie tylne koła zaczęły odchodzić od pionu i zrobiła się rozbieżnośc, a także na wybojach auto zaczęło "pływać", pojechałem do mechanika a ten kazał mi wymienić tyleje na wahaczach - wymieniłem wszystkie (14 szt). Po wymianie juz nic nie stuka nie puka ani nie pływa ALE koła stoją krzywo tak jak stały. Pomyslałem że trzeba ustawić zbieżność, ale na stacji diagnostycznej powiedzieli że nie da rady bo rozbieżnośc jest za duża a możliwości ustawiania kątów w mondeo nie ma, więc kazali mi powymieniać wahacze poprzeczne (górny i dolny) bo być może są wygięte ale tego na oko nie widać. Koszt wahaczy to ok 1000zł a pewności nie mam że to to, więc zwracam się z prośbą o pomoc do Was drodzy użytkownicy, może ktoś ma jakieś sugestie?
|