View Single Post
Stary 30-04-2010, 13:22   #23
kosteg
ford::professional

Imię: Marcin
Model: BMW 3 touring
Silnik: 2.0 D
Rocznik: 05'
Domyślnie Odp: Lubryfikacja,co myślicie?

Cytat:
Napisał padi77 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
widze ze okreslenia sarkazm kolega nie zna i za kolega ma klapki na oczach a Tlumaszy sie jak dziecko... to dopiero jest przerazajace
jesli brak sily argumentu uzywasz argumentu sily? odwracanie kota ogonem i osmieszanie mojej osoby jako element dyskusji? wyjechales z tata wiec nie ja zaczalem. a klapek na oczach nie mam, otwarty jestem na dyskusje, ale powazne argumenty. moich jakie by nie byly nikt nawet nie staral sie podwazyc

Cytat:
Napisał konrad_b Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wiesz że nie chodzi o typowe smarowanie olejem ?
lubryfikatory działają inaczej, czy rzeczywiście chłodzą - wątpię,
ale spalając się, działają podobnie jak kiedyś czteroetylenek ołowiu w benzynie
którego pośrednie właściwości "smarowania" gniazd, odkryto po wprowadzeniu benzyn noPB
a niby czemu? na jakiej podstawie tak sadzisz? sa to produkty przedstawiane jako olejopodobne a nie dodatki do paliw. nigdzie nie znalazlem informacji ze maja sie spalac i wowczas dzialac...

Cytat:
Napisał konrad_b Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
widzisz, więc nie liczy się ilość, a sposób działania, więc prowadzenie dowodów jak to mało lubryfikatora trafia na zawór, jest IMO bez sensu
na jakiej podstawie zalozyles ten sposob dzialania? zacznijmy od nazwy lubryfikant... a nie pb additive czy podobnie

Cytat:
opel wymagal ale opierasz sie na stronie producenta. prosze o info gdzie opel badz ktorykolwiek inny producent tak twierdzi. ja na swojej stronie napisze ze lamborgini zaleca moje instalacje cng...
Cytat:
jeszcze raz napiszę - nikt też nie udowodnił że nie działa, czy szkodzi,
więc dlaczego zakładasz że szkodzi ?
z tego samego powodu dla ktorego zakladasz ze dziala. masz 1/3 na to ze szkodzi/jest obojetny/pomaga. czyli 2/3 na nie bo skoro jest obojetny to po cholere pakowac a jesli jednak szkodzi to omijajmy z daleka. na podstawie doktorow, modyfikatorow i ceramizerow wychodzi ze ostroznym byc nalezy

Ostatnio edytowane przez kosteg ; 30-04-2010 o 13:27
kosteg jest offline   Odpowiedź z Cytatem