View Single Post
Stary 02-05-2010, 23:01   #34
kosteg
ford::professional

Imię: Marcin
Model: BMW 3 touring
Silnik: 2.0 D
Rocznik: 05'
Domyślnie Odp: Lubryfikacja,co myślicie?

Cytat:
Napisał padi77 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wiecie co, az mi sie nie chce pisac jak to czytam... założyłem, mam i jestem z tego zadowolony... i mam do tego prawo ze by ja miec jak ci co jej nie maja do tego ze by jej nie miec. szanuje zdanie kolegi "kosteg" natomiast widze ze kolega nie szanuje innego zdania a podpieranie sie matamatyka ze by okreslic swoje zdanie jako fakt uważam za blad. zapominamy cały czas o takiej dziedzinie jak chemia i jak kolega mi przedstewi fakty z tematu "chemia" to naprawde bede koledze wdzieczny i nie ma w tym żadnej złosliwosci, ja poprostu nie mam znajomych na polibudzie. natomiast rozmawialem kiedys z bardzo"madra glowa" z kims kto w moich oczach ma autorytet i posiada odpowiednia wiedze i ta tez osoba powiedziala mi iz "napweno Ci to nie zaszkodzi" jednak ze przedstawianie tego jako "FAKT" bylo by bledem z mojej strony, gdyż nie opieral bym sie na naukowych doswiadczeniach a jedeynie na rozmowie z "mądrą dłową" jednak ze mnie osobiscie ta rozmowa w zupelnosci wystarcza na podtrzymywanie swojego zdania. kolego "kosteg"... ani nie odwracam kota ogonem ani tez nie mam zamiaru Cie osmieszac ja jedynie mowie ze nie powinno sie w ten sposob rozpatrywac tego tematu bo uważam ze to nie opiera sie "tylko" na matematyce... naprawde sary ja nic nie mam do Ciebie i Twojego toku myslenia, jednak prosze, nie na matematyce swiat sie konczy... nie nie uważam montażu za błąd i zle wydane pieniadze kolego "fred" ani tez nie jestem dystrybutorem owych podzespołów... jesli w waszym rozumowaniu nie ma dowodow na to ze to pomaga "szanuje to" to tez nie ma dowodow ze szkodzi i my sobie mozemy to miec... choc by dla wlasnego kaprysu szanujecie to??? a tak samo jak i "wy" tak samo "my" mozemy swoje zdanie wypowiadac. pozdro panowie
wszystkie moje posty bierzesz bardzo do siebie (niepotrzebnie zreszata). z moich postow nigdzie nie wynika ze nie szanuje Twojego zdania. jednozanaczne natomiast jest to ze kompletnie sie z nim nie zgadzam (tym bardziej ze nie padly jakiekolwiek argumenty ktore trafily by do mojej osoby). nie zgadzam sie rowniez (co zreszta juz pisalem) ze na bank to nie zaszkodzi - istnieje szansa szybszego zapchania kata i ewentualnego powstawania nagarow. brak jednoznacznych badan n/t wplywu swiadczy ze moze dzialac ale i ze moze szkodzic. nawet zakladajac tylko dwie wersje (bez bycia neutralnym dla silnika) jesli chodzi o zdrowie mojego auta jesli jest pol na pol ze zaszkodzi albo pomoze, abstra***ac od kwestii kosztow wole nie ryzykowac.
aby porownac i opisac lubryfikatory chemicznie trza by miec dostep do skladu takowego i np do skladu jakiegos oleju i uszlachetniacza paliwa. jak powszechnie wiadomo takowe sa tajemnica producentow i szary czlowiek nie ma do takich danych dostepu. dywagowac bez takowych info nie mam wiec zamiaru

pozdr i mam nadzieje ze nikogo nie urazilem
kosteg jest offline   Odpowiedź z Cytatem