Temat: [Mondeo 2007-2014] Lista ewentualnych usterek
View Single Post
Stary 03-05-2010, 22:26   #1681
kruger
ford::advanced

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Nowe Mondeo - lista ewentualnych usterek

Witam,
Jeżdżę Mundkiem dopiero od dwóch tygodni, kupiłem używany ale jeszcze pół roku na gwarancji z przebiegiem 36kkm i zauważyłem następujące usterki:
- przy wrzucaniu pierwszego biegu słyszę takie jakby puknięcie pod podłogą w okolicach środka samochodu
- przy ok 2000 obrotów silnik na ułamek sekundy czasami przerywa, jak by nie dostawał paliwa, szczególnie częsta usterka na trasie
- ksenony od wewnętrznej strony jakby równomiernie zabrudzone, lekko zadymione
Z dwoma pierwszymi usterkami byłem 2 razy w dwóch różnych ASO i puknięcie skrzyni uznali za normalne w tym modelu, przerywania silnika nie stwierdzili, mam przyjechać jak objawy się nasiląGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Miał ktoś z Was podobne problemy i może mi coś zasugerować bo normalne to to na pewno nie jest.
Poza tymi usterkami miałem już regulowane xenony bo źle się poziomowały i świeciły na ok 5m (na razie jest ok) lub po jakimś czasie zmieniały ustawienia, fotel kierowcy (elektryczny) ruszał się góra-dół. O świerszczach, stukach, skrzypieniach nie piszę bo czytając ten wątek to wnoszę, że ten typ tak ma.
Poprzednio jeździłem 3 lata Paskiem B6 i chyba miałem szczęście bo praktycznie nie miałem usterek (120kkm) i Fordem póki co jestem trochę zawiedziony...
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem