Cytat:
|
a niby czemu? na jakiej podstawie tak sadzisz? sa to produkty przedstawiane jako olejopodobne a nie dodatki do paliw. nigdzie nie znalazlem informacji ze maja sie spalac i wowczas dzialac...
|
gdzie jest napisane, że jest to olejopodobne ?
na stronie producentów ? czy w "fachowej" prasie, ew wypowiedziach "fachowców" ?
Cytat:
|
na jakiej podstawie zalozyles ten sposob dzialania? zacznijmy od nazwy lubryfikant... a nie pb additive czy podobnie
|
hmm lybryfikacja trudne słowo,
http://en.wikipedia.org/wiki/Lubricationjednak IMO błędnie zakładasz że musi odbywać się za pomocą oleju,
znasz smary grafitowe czy miedziany ? lub inne tzw suche smary
czy tam też olej jest czynnikiem smarującym ?
a co do mojego założenia, że płyn się spala ... a co ma się z nim stać ?
skoro dozuje się go np z paliwem ?
Cytat:
|
opel wymagal ale opierasz sie na stronie producenta. prosze o info gdzie opel badz ktorykolwiek inny producent tak twierdzi. ja na swojej stronie napisze ze lamborgini zaleca moje instalacje cng...
|
OK napisz, zobaczymy co się stanie
wybacz, ale jeżeli duża firma podpiera się nazwą producenta, to raczej nie robi tego bez jego wiedzy i zgody, mnie to wystarcza
a Ciebie i tak nie przekona ...
Cytat:
|
z tego samego powodu dla ktorego zakladasz ze dziala. masz 1/3 na to ze szkodzi/jest obojetny/pomaga. czyli 2/3 na nie bo skoro jest obojetny to po cholere pakowac a jesli jednak szkodzi to omijajmy z daleka. na podstawie doktorow, modyfikatorow i ceramizerow wychodzi ze ostroznym byc nalezy
|
widzisz, pokazałem że producent środka Tunap podpiera się jakimiś badaniami, Ty nadal twierdzisz że to szkodzi, ale jakichkolwiek konkretów nie przedstawiłeś, poza "ja wiem"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
co do szkodliwości tego typu dodatków, pewnie że trzeba ostrożnie, ale weź pod uwagę, że nie jest to jakiś garażowy produkt
Flashlube pochodzi z AU, jest tam na runku od lat, jest sprzedawany w wielu krajach, podobnie środek Tunap
mnie to wystarcza w mniemaniu że nie szkodzi, a może pomoże
na stacjach masz tysiące środków "do paliwa", typu STP, one też szkodzą ?
tak jak pisałem, ja założyłem dla tzw "świętego spokoju", żebym po 50kkm jak jednak wypalą się gniazda, nie pluł sobie że zaoszczędziłem 200zł
teraz wiem że zrobiłem wszystko, żeby jeździć na gazie "bezpiecznie"
- dobry gazownik, dobra instalacja, kontrola luzów, lubryfikacja
co do polecania lubryfikacji przez zakład, widzisz mnie wszystkie zakłady zalecały, bądź wymagały, dodam że rozmawiałem tylko z tymi większymi i lepszymi
jaką masz pewność, że Twój gazownik wie lepiej ?