Zamiana silnika AHU na AFN
Witam wszystkich posiadaczy Forda Galaxy...to mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość. Posiadam Galaxy 1,9 TDI wyprodukowany w roku 10.96 rok modelowy 97 ...postaram się w skrócie opisać co mnie spotkało ponieważ ma to wpływ na całość historii . Samochód jeździ za granicą w kraju gdzie silniki tego typu są mało znane bo używają ich tylko taxi.Dostęp do warsztatów gdzie można coś zrobić graniczy z cudem. (Grecja). Silnik AHU rozsypał się , więc musiałem kupić inny .Znalazłem AFN i to on zajął miejsce poprzednika .Wiązka nie była wymieniona bo mechanicznie była podobna do starej.Sterowanie turbiny zamontowałem nowy N75 . instalacja podciśnienia jest zrobiona i sprawdzona na innym Fordzie Galaxy u kolegi jest identyczna . Jedyne co pozostało to sterownik silnika . Pozostał stary 028 906 021P i tutaj mój problem co powinienem zrobić w dalszej kolejności ..może któryś z kolegów podać właściwy numer sterownika do silnika AFN...powiem że dostęp do warsztatów z VAG jest bardzo drogi i rzadki bo tego typu silników pop prostu jest nie wiele . Czy można w jakiś sposób przystosować mój komputer do pracy z nowym silnikiem ...nie wiem zmiana softu czy czegoś podobnego..zmiana całego sterownika będzie się chyba wiązać z blokadą immo.Mogę zabrać latem sterownik do kraju ale nie wiem czy bez samochodu będę mógł coś zrobić. Proszę o poradę i z góry dziękuję za pomoc
|