Cytat:
|
Ale to chyba tylko w TDDi, bo ja u swojego nie zauważyłem takiego ustrojstwa. Może mam dokładniej szukać, nie wiem?
|
widzisz o tym nie pomyślałem, aczkolwiek trzeba zerknąć do instrukcji... jak wyjdę z roboty to zerknę
Cytat:
|
Za każdym razem zapala i gaśnie . Ale jak zapalam z gazem to zdąży dojść 1.5-2 tys i gaśnie tak jak by mu paliwo odcinało możne jest jakieś zabezpieczenie na pompie ? Algo czy gem mógł zapisać ze był dzwon i odłącza ? paliwo
|
mówie, ewidentnie odcina Ci pompę, możliwe że zdycha pompa albo ta pomocnicza, najlepiej jednak będzie podpiąć pod kompa i zobvaczyć co wyskoczy... jeszcze jest taka możliwość że go zapowietrzyło i teraz nie zaskakuje... (sprawdź przewody czy jest w nich paliwo) no i w sumie najlepiej go odpalać jak najrzadziej i wstawić go do mechanika
Cytat:
|
witam .Mam ten sam problem tylko ze w fordzie focusie 2004 rok tdci 1.8.zawsze z rana kiedy odpale silnik po chwili gasnie i zapala sie kontrolka sprezynka,prubuje dalej i nic, jesli juz zalapie to silnik chodzi jak w traktorze,co moze byc przyczyna, wtryski?,pompa, a moze ten czujnik walka rozrzadu.Prosze pomuszcie,jerzdze od serwisu do serwisu i problem powraca,przewaznie rano kiedy chce odpalic.Dzieki
|
a jak załapie to już chodzi, czy dalej zdarza mu się zgasnąć albo gubi obroty?