Cytat:
|
Odpowiedź jest prosta. Miałem takie objawy do czerwca zeszłego roku. Wywaliłem bez sensu pieniądze, bo ktoś napisał tu że to objawy towarzyszące uszkodzeniu czujnika położenia wałka rozrządu, a to że wtryski padły itd. Może i takie też są. U mnie problem się skończył po wymianie pompy wysokiego ciśnienia. Po tej naprawie samochód hula tak jakby był nowy. Budzik zamykam przy 225 km/h czyli osiągam tyle ile fabryka dała. Polecam zakład w Radomiu, bo tam panowie mechanicy podeszli z powaga do diagnostyki silnika i szybko zlokalizowali usterkę. Tak więc nie ma co zgadywać tylko trzeba udać się do ludzi, którzy się na tym znają. Aha ja mam silnik 2,2 i moc 155, ale to chyba nie ma znaczenia, bo przy 2,0 objawy są identyczne. Nie będę podawał nazwy serwisu, ale dla ułatwienia dodam, że czasem widać jego ogłoszenia na allegro.
|
a mozliwe jest ze jest tylko uszkodzony zaworek w pompie ? diagnosta mi mowil ze jest taka mozliwosc gdyz byl podobny problem w audi a6 gosciu pojezdzil na shelu i po paru bakach przeszlo ja tez sie na wtryski od razu naciagnac sie nie dam i pompa tez nie poszla w maliny bo niby w 2004 r poprawili matarialy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.