Cytat:
|
Ktoś na początku zadał konkretne pytanie, a tu wypisujecie jakieś bzdury. Wyłuszczę jeszcze raz ten problem. Uwaga pytanie: w jaki sposób założyć w Mondeo MK III światła dzienne, tak aby spełniały wymogi ustawowe tzn. gdy są włączone nie mogą być włączone żadne inne światła i odwrotnie jeżeli włączone są jakiekolwiek inne światła to nie mogą się świecić światła dzienne. Nie interesuje mnie uruchamianie świateł fabrycznych poprzez włożenie bezpiecznika nr 84 w skrzynce głównej, bo chodzi wyeliminowanie świecenia ksenonów w ciągu dnia i nie interesuje mnie montaż mechaniczny. Proszę o wyraźny schemat elektryczny. Mam nadzieję, że jasno się wyraziłem.
|
co znaczy ze nie interesuje Cie montaz mechaniczny? co znaczy ze nie interesuje Cie wlaczanie swiatel fabrycznych? chcesz aby ktos magicznie sprawil ze zadziala? co chcesz uzyskac? bo po wypowiedzi wnioskuje ze tupiesz noga i chcesz miec i basta...
podlaczenie dziennych w kazdym aucie jest banalne. dwa przekazniki. jeden stal otwarty drugi stale zamkniety. stale otwarty podpinamy pod stacyjke i po wlaczeniu zaplonu swieca nam dzienne. stale zamkniety podpinamy pod pozycyjne i gdy sie je zapala dzienne gasna. ot filozofia.