Cytat:
|
Może wyraziłem się nieprecyzyjnie ale podtrzymuję swoją opinię.
Jeśli chcesz podłączyć moduł prosto z serwisu i CHCESZ aby działały wszystkie jego funkcje (głównie chodzi o VC bo z info od użytkowników forum wynika że BT działa u każdego który prawidłowo podłączył go kablami).
A programowanie nie dotyczy modułu (w nim jak na chwilę obecną nie można zmieniać języka VC, możliwa jest natomiast jakiś upgrade oprogramowania modułu w serwisie poprzez takie pseudo USB ) tylko tyczy się "nauczenia modułu obsługi prawidłowej komend słownych. Dlaczego. Bo nikt z was nie może kupić modułu konkretnie do danego modelu z uwzględnieniem daty produkcji - a producent samochodu wgrał oprogramowanie które jest zgodne z modułami z danego okresu czasu.
Oczywiście sytuacją zupełnie wyjątkową jest przypadek w którym nasi forumowicze zakupili sprzęt z dość dużą zbieżnością dat produkcji.
Podam przykład : Moduł z s-maxa 2008 (czyli mondeopodobny) zupełnie odmówił współpracy z fiestą 2009 (która fabrycznie wyposażona jest moduł). Co prawda dało się BT wykryć telefonem ale nie można było sparować.
W kudze z blaupunktem fx bluetooth działa zarówno z modułem z s-maxa 2008 jak i c-maxa 2007 - natomiast VC absolutnie nie działą.
|
A ja jeszcze raz napiszę, że się mylisz. Jakbyś uważnie przeczytał instrukcję, którą napisałem, to byś zauważył, że użyłem modułu kupionego prosto od dealera. Działa zarówno bluetooth, jak i VC i nic nie było programowane.