Cytat:
Ludziska,zwracam się z prośbą o radę. Czeka mnie podróż autkiem do Sopotu,to daleko. Czy wpiąć fotelik z dzieckiem z tyłu,czy z przodu? Nadmieniam,że z tyłu nie będzie miał kto się zająć maleństwem,bo jedziemy tylko we dwie.Proszę o odpowiedź kogoś z doświadczeniem w temacie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Zależy ile maleństwo ma...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wydaje mi się, że to bez znaczenia, jeśli nie masz poduszki z przodu to możesz fotelik umieścić z przodu tyłem do kierunku jazdy, ewentualnie przodem jak jest poduszka, a najlepiej ją wyłączyć zawsze będziesz miała oko na maleństwo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Jeśli zdecydujesz się na tył to najlepiej po środku jest najbezpieczniej jeśli auto posiada pasy 3 punktowe. Jeśli nie posiada to z tyłu za fotelem pasażera...
Art. 39.
3. W pojeździe samochodowym wyposażonym w pasy bezpieczeństwa dziecko
w wieku do 12 lat, nieprzekraczające 150 cm wzrostu, przewozi się w
foteliku ochronnym lub innym urządzeniu do przewożenia dzieci,
odpowiadającym wadze i wzrostowi dziecka oraz właściwym warunkom
technicznym.
Art. 45. 1. Zabrania się:
4). Przewożenia w foteliku ochronnym dziecka siedzącego tyłem do
kierunku jazdy na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego
wyposażonego w poduszkę powietrzną dla pasażera;
5). Przewożenia, poza specjalnym fotelikiem ochronnym, dziecka w
wieku do 12 lat na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego.
Pozdrawiam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.