View Single Post
Stary 12-05-2010, 16:01   #23
pop75
ford::amateur

Model: Focus mk2 kombi
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: focus mk2 1.6 tdci stracił moc

Cytat:
Napisał olej66 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a moj mechanik powiedział mi dzisiaj ze musze kupic sobie nowa turbine bo ta moja przy rozkrecaniu sie rozpadła i nie nadaje sie do regeneracji. ale przyczyne znam jakis kretyn mechanik regulował turbine młotkiem i urwał jakis uchwyt do regulowania powietrza w turbinie i co za tym idze wpadł po miedzy wiatraki i urwało mi ta oske na kturej sa wiatraki wiec jeden wiatrak pracował a drugi nie i o to cała przyczyna. druga sprawa to olej miałem wymieniany tydzien temu wiec nie bede wymieniał dwa razy ale mechanik mówił ze trzeba wyczyścic cały układ czyli intercooler i ta cała reszte przewodzików
napisz ile ta nowa turbina kosztuje mnie czeka to samo ,moją też rozwalił mechanik dałem auto do serwisu na wymianę paska wyjechałem z uszkodzoną turbiną mało tego bez płynu chłodzącego ale nie jestem w stanie w żaden sposób udowodnic że to oni rozwalili Mi turbo przejechałem nim z serwisu zaledwie 2 kilometry i wróciłem wszystkiego się wypierają to bandyckie działanie z premedytacją chcieli naciągnąc mnie na drogą naprawę krótko mówiąc kilka tysięcy
pop75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem