View Single Post
Stary 12-05-2010, 18:59   #7
pedro
ford::beginner

Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: klekot silnika, trzęsiene na wolnych obrotach

witam ponownie
w poniedziałek byłem w servisie forda. po dokładnym sprawdzeniu okazało się, że jednak: cyt. ... zbliża się koniec wtrysków w twoim mondziaku. Jak to usłyszałem to nogi mi się trochę ugięły. okazało się również, że mam zasyfiony cały układ paliwowy. winą tego była waląca się już pompa paliwa, która wyrzucała opiłki metalu na układ. Tak więc mam wszystko do roboty. W serwisie wymiana wtrysków, pompy paliwa, czyszczenie układu paliwowego wraz z płukaniem zbiornika kosztuje jedyne 13,000 PLN. Szok to przeciez prawie cena mojego mondziaka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zaproponowali mi znajomi regenerację wtrysków w Sobótce k. Wrocławia. Firma ta cieszy się bardzo dobrą opinią. Wczoraj zawiozłem autko. koszt wszystkiego j.w. 3,300 PLN. Trudno się mówi trzeba to trzeba. Próba przelewowa wykazała "lanie wtrysków'. Dziwne, że na komputerze nic nie wychodziło. Kontrolka też się nie zapaliła od świec.
Sam się do tej pory dziwię, że nie odczuwałem nic podejrzanego co by wskazywało na sypanie się wtrysków. Moc nie spadła, sprężyna się nie pali, rozruch w porządku. Naprawa prawdopodobnie do piątku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam
pedro jest offline   Odpowiedź z Cytatem