Taka awaria to nie koniecznie problem z pompą.
Przez ostatnie 3 dni szperałem w 2.0 benzyna (po pracy). Siostra twierdziła że po prostu nie może odpalić, dla uszczegółowienia kontrolka immobilisera w drzwiach wariowała, pompa cisza .
Przekaźnik powinien być w skrzynce z bezpiecznikami z numerem 30 i warto sprawdzić.
Ja oczywiście pierwsze co sprawdziłem to pompa, DZIAŁA, następnie ów przekaźnik, poprawiłem luty, wygląda jak nowy iiiiiiii NIC. No to kupiłem nowy przekaźnik, nie oryginalny (14,- tak że nie drogo) iiiiiiii NIC. Dalej LIPA
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. W momencie gdy byłem u kresu wytrzymałości przed moimi oczami na desce pojawił się transponder immo. Okazało się że siostrze się kluczyk rozłożył i nie po składała go do kupy. Gdyby raczyła mi powiedzieć pewno nie było by problemu. Tak że radze i to sprawdzić, może się ktoś bawił kluczem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Największa głupota z jaką się spotkałem. A najgorsze że pół auta trzeba było rozkopać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.