Temat: [Mondeo 2007-2014] Lista ewentualnych usterek
View Single Post
Stary 14-05-2010, 15:17   #1699
kruger
ford::advanced

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Nowe Mondeo - lista ewentualnych usterek

Wczoraj na przeglądzie poprosiłem o ustawienie automatycznego ryglowania drzwi po ruszeniu. Na początku chcieli za to 220 zł!!!! W końcu stanęło na 100 zł. Ale okazało się, że w modelu 2008 nie ma możliwości ustawienia takiego sposobu ryglowania. Kompletna porażka, średniowiecze po prostu. Po 3 latach jazdy Paskiem B6 powoli przekonuję się do Mondka ale takie skuchy są dla mnie nie do zaakceptowania. W Passacie wszystko sam ustawiałem sobie w komputerze pokładowym bez żadnych kombinacji (automatyczne ryglowanie, otwieranie tylko drzwi kierowcy, automatyczne ustawianie prawego lusterka przy ustawianiu lewego, światła "follow me home" i jeszcze inne funkcje) a w Fordzie nawet w ASO za grubą kasę nie da rady. Nie mówiąc o tym, że Converse+ jest praktycznie bezużyteczny bo brakuje przede wszystkim bardzo użytecznego komputera dziennego, czasu jazdy a kasowanie licznika dziennego to kolejna porażka. Wielki, nieprzydatny ekran a mógłby mieć tyyyle funkcji przy tej wielkości jak w samolocie.
Przyczyna przerywania silnika po raz trzeci nie została zdiagnozowana, sam więc zasugerowałem, że to może brudny filtr paliwa na co usłyszałem, że wymienia się go po 60kkm a nie 40 kkm. Ale skoro się upieram to wymienią. I co? Od wczoraj auto ani razu nie przerwało ale to ASO powinno mi taką wymianę zasugerować.
Wymienią mi na gwarancji dźwignię lewarka bo obłazi ale już zamknięcia podłokietnika na ten nowszy już nie. Nie jest uszkodzony ale trzeba nieźle przy....ć, żeby się zamknął.
Fajne auto ale te pierdoły i niekompetencja ASO (zresztą nie większa niż w VW i innych) psują frajdę z posiadania i prowadzenia samochodu.
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem