Witam,
Panowie i Panie, ratujcie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Szukajki użyłem itp, problem mam niestety niestandardowy, otóż ...
Oddałem auto do mechanika w celu wymiany podkładki pomiędzy przewodem doprowadzającym paliwo a pompą wys ciśnienia (ciekło mi tam paliwo). Auto odpalało bez problemu, tylko ropa ciekła na wysokości pompy więc postanowiłem coś z tym zrobić. Mechanik wymienił podkładkę i całą rurkę (bo mu pękła jak odkręcał) i ... auto nie odpala
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I teraz tak:
- mechanik odczytał błędy z komputera i wyszło P1211 (za wysokie/za niskie ciśnienie paliwa), P2291 (Injector Control Pressure Too Low - Engine Cranking), P0251 (zawór regulacji dawki paliwa). Dodam że po skasowaniu błędów błędy nie pojawiły się już więcej mechanikowi (być może były już wcześniej)
- sprawdził czy dochodzi paliwo do wtrysków - dochodzi, tryska paliwem z każdej rurki
- nie sprawdził czy wtryskiwacze wytryskują paliwo - ma to zrobić jutro
- po skończeniu bezskutecznego kręcenia z któregoś wtrysku wydobywa się taki jakby pisk, wysoki dzwięk, ciężko to opisać (ale z jednego najgłośniej, chyba z 1 albo 2 wtrysku), nie wiem, może wszystkie mondki tak mają ...,
- aha, jeszcze przed wizytą u mechanika auto po nocy odpalało dość ciężko (3-4sek kręcenia), tak jakby się zapowietrzało (to na pewno przez nieszczelną rurkę/podkładkę). Po zgaszeniu i ponownej próbie odpalenia auto odpalało na dotyk.
To tyle z objawów. Teraz najgorsze, czyli przyczyna
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No właśnie, jaka wg was jest przyczyna problemu? Mechanik obstawił wtryski, że któryś się zatarł/zaciął. jednak zanim wydam niepotrzebnie kasę na wtryski chciałbym się dowiedzieć co o tym sądzicie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I nie mówcie że mam przeje... bo wiem że mam, no ale doradzić oczywiście możecie, bardzo o to proszę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.