Witam!
Coś tu cicho i widzę że dawno się tu nic nie działo… ;P widać że każdy kto miał polepszyć osiągi swojego autka już to zrobił…
Ostatnio zastanawiałem się również na chipem bądź boxem z uwagi na obawy przed utratą gwarancji ale po przeczytaniu tej lektury widzę, że są nie uzasadnione. Jakoś to się na razie odwlekło trochę w czasie… niech się dobrze dotrze
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czytając wszystkie posty nasunęło mi się kilka pytań i wątpliwości..
1. V-tech / Master’s Tuning
Czytając posty zauważyłem, że V-tech jest „na topie” i nic do niego nie mam (sam zastanawiam się na V-tech) ale Master’s Tuning uważam że jest również na poziomie ale na dwa pytania na temat MT cisza..
Jeśli ktoś tam dłubał swoje autko proszę o komentarz. Z góry wielkie dzięki.
2. Ford/PSA
W niektórych z naszych samochodzików siedzą te same silniczki co w Peugeotach i Citroenach. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz przy porównaniu silników 2.0 TDCi 140 KM/320 Nm a 2.0 HDi 136 KM/320 Nm. Po chipie można osiągnąć odpowiednio 165/370 w Fordzie i 165/390 w PSA. Domyślam się że nie są to max wartości jednak zalecane dla trwałości i dobra całego układu.
Moje pytanie brzmi skąd ta różnica wartości skoro są to te same silniki. Czy problem może być po stronie skrzyni, sprzęgła bądź dwumasy? I jaki jest BEZPIECZNY poziom tuningu w tym silniku?
3. Ulepszacze ON (ultimate/verva/VPower itp.)
W czasie rozmowy o tuningu z fachowcem w tej dziedzinie zeszliśmy na temat paliwa. Na podstawie przeprowadzonych badań w niemalże laboratoryjnych warunkach okazało się, że żadnej różnicy nie ma. Wręcz przeciwnie tzw. ulepszacze mogą odbić się czkawka. Wynika to miedzy innymi z wyższej temp spalania. W przypadku tych „lepszych” paliw temp wzrasta a czujnik EGR odcina nam dopływ paliwa. Przy zastosowaniu „normalnego” paliwa temp nie wzrasta do takiego poziomu przez co cały czas jedziemy..
W skrajnych przypadkach może dojść również do wypalenia dziur w tłokach..
Pomijam już fakt ze różnica pomiędzy ON a ON Verva jest w kolorze i oczywiście cenie. Verva przyjeżdża tą samą cysterna co zwykłe ON a robi się ją podobno w sposób nast. Wchodzi p. Kazik na cysternę z wiaderkiem jakiegoś koncentratu i wg uznania wlewa na oko do każdej przegrody w cysternie. Po dojechaniu na Orlen mamy już Verve..
Konkluzja mojej wypowiedzi jest taka że lepsze paliwa tak… ale nie dla naszych nowych diesli.
Pozdrawiam i proszę nie krzyczeć na mnie jeśli coś nie pasuje do realiów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.