Witam.
Jak na razie zamontowałem u siebie osprzęt i okablowanie do tempomatu. Dopiero jak go aktywuję i będzie działać to będę to uważał za sukces. Pragnę zaznaczyć, że podpierałem się informacjami zamieszczonymi w tym temacie, informacjami z internetu oraz własnymi przemyśleniami ze schematem i moim Mondkiem na tapecie. Tak dla ciekawostki znalazłem np. na niemieckim ebay-u ogłoszenie, w którym gość proponuje części do tempomatu i jest to to wszystko, co ja zamontowałem (różnica tylko w cenie...i to spora).
Tu link
http://cgi.ebay.de/Original-Tempomat...item255ab15908
Czekam na aktywację. Jestem wstępnie umówiony z jednym właścicielem posiadającym WDS'a, ale na razie jest w szpitalu, więc życzę mu dużo zdrowia i czekam do wtorku.
Informacja dla Klimaza:
Pochodzę z południa Polski z okolic Żywca, ale to nie ma znaczenia. Uważam, że każdy "techniczny z doświadczeniem elektrycznym" doszedł by do tego co ja. Zaznaczam, że nie jestem elektrykiem czy też mechanikiem samochodowym, ale z prądem mam dużo doczynienia. Wiem, że miałeś lub masz wszystko do tempomatu, ale chyba w pewnym momencie spasowałeś. Porównując moją wiązkę z tą Twoją, którą widziałem na zdjęciu zamieszczonym przez Ciebie napisać tyle:
Ja otrzymałem odciętą wiązkę z krańcówkami, ale bez tej wtyczki, która tam jest (myślę, że jest zbędna i do czegoś innego). Z wiązki powinno wg mnie wychodzić 6 przewodów (2xczarno-żółty, 2xzielono-biały, 1xzielono-niebieski i 1x zielono-żółty).
I tak jak napisałem wcześniej...jak uda mi się aktywować, to o tym napiszę. Niestety tu jestem skazany na osobę trzecią więc cierpliwości. Wtedy będę pewny tego co zrobiłem i opisałem pokrótce wcześniej.
Z pozdrowieniami
Maciej