Załóżmy, że ktoś ma benzynowy silnik Forda i obserwuje brak mocy i duże spalanie. I co ma zrobić? Gnać do serwisu? A może połączyć się z silnikiem odczytać parametry, opisać na forum, skonfrontować z tym co jest u innych i być choć odrobinę mądrzejszym zanim pojedzie do mechanika? Nikt tu nie mówi zmianie ustawień sterownika tylko o prostej diagnostyce. Takie rzeczy jak alarm, klima itp. można przez VAG zbadać. Temat nie musi być podwieszony, niech sobie będzie po prostu na forum i w nim niech posiadacze ELM piszą o swoich spostrzeżeniach i problemach.
Ponawiam pytanie o temperaturę powietrza dolotowego. W jakimś samochodzie (nie pamiętam, chyba BMW czytałem gdzieś w sieci) poprzez inne poprowadzenie rur dolotowych (za pomocą rurki 50mm z PCV) znacznie obniżono temperaturę dolotu co korzystnie wpłynęło osiągi. Nie wiem czy tylko ja mam lekkiego muła kiedy na dworze jest 30st., czy brakuje u mnie jakiejś izolacji termicznej albo może producent nie pomyślał żeby rurę między filtrem powietrza a kolektorem dolotowym zabezpieczyć przed ciepłem? Oczywiście w upalny dzień zrobię wykresy parametrów z jazdy, pytanie kiedy ten upalny dzień nadejdzie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.