Cytat:
|
Naprawdę nie rozumiem dlaczego testy na 5 biegu 80-120 uważacie bez sensu.
Taka konfiguracja wg mnie najbardziej odwzorowuje warunki drogowe.
Czyli jazda z stałą prędkością i szybkie przyspieszanie aby wyprzedzić szybko i bezpiecznie bez mieszania biegami i wkręcania silnika na obroty gdzie strach nawet pomyśleć o ekomomi jazdy
|
Już Ci mówię. Silniki diesla i silniki benzynowe mają inną charakterystykę i nieuczciwym jest porównywanie przyspieszeń na tych samych przełożeniach. ekonomia mnie zupełnie nie interesuje, więc to pominę. teraz o warunkach drogowych. Wcześniej napisałem w jakim przedziale obrotów jest dostępny moment obrotowy w 2,2 TDCI i 2,5 T. I teraz zależy co chcesz wyprzedzić. Jedziemy na 5 biegu 80km/h. Jeśli chcesz wyprzedzić Smarta, to 5 w diesli spokojnie starczy, ale jeśli chcesz wyprzedzić 2 tiry jadące jeden za drugim(typowe polskie warunki drogowe) to już jest za mało. i tak w benzynce robię redukcję do 3 i od 80 mam ciąg aż do 170km/h! W dieslu mam ciąg na 5 ale do ilu?? Maksymalny moment jest w tym silniku dostępny do 2240obr/min i musisz wajchować, aby dalej przyspieszał. I tak w benzynie wajc***emy przy niskich obrotach, a dieslu przy wysokich i taka jest różnica. Jeździłem różnymi dieslami i w każdym jest coś takiego, że po przekroczeniu pewnych obrotów już nie przyspiesza. Właśnie dlatego diesle pilnie potrzebowały 6 biegu, benzyna sobie świetnie poradzi bez "szóstki"
P.S. warunki drogowe też mogą być różne, ja do sklepu po bułki jeżdżę autostradą