Cytat:
|
Nie wiem jakiki dieslami jeździłeś ale ja na 5 spokojnie od 80do 140 dam radę bez wajchowania.
A moment maxymalny to fakt 2250 ale przy 3500 obr dalej mam więcej niż TY przy 6000 bo ok 300 Nm.A jeżeli przy 3500 zmieni na 6 to znowu jedzie porządnie.
Podsumowując jeździłem benzynami i dieslami w trasie w gęstym ruchu dieslem jeździ się lepiej i ekonomiczniej.W mieście tylko benzynka.
Reszta to tylko subiektywne upodobania.
I bardzo dobrze,bo każdy wybiera to co mu pasuje.
|
Czytałem niedawno testy, tam były konkretne wyniki na poszczególnych biegach, jak znajdę to wkleję. W każdym razie były potwierdzeniem moich doświadczeń. Nie obrażajcie się tak na mnie, ja tam nie mam nic przeciwko dieslom, tylko mnie wkurza, podawanie wartości przyspieszeń na tych samych biegach, bezsens i już.
Kiedyś jeździłem różnymi samochodami, jak się przesiadłem z benzyny do diesla, to byłem przyzwyczajony do redukcji przed wyprzedzaniem, co się wtedy działo to głowa boli. Wiele huku , niewiele przyspieszenia, powrót na wyższy bieg i znów jazda.
Oczywiście, że każdy wybiera co lubi i dobrze, że jeszcze możliwość wyboru.
Przed chwilą właśnie moja koleżanka podjechała dzisiaj odebranym MKIV. Biała GhiaX z silnikiem 2,0 benzynka, Flexifuel. Nie wiem czy w Polsce są takie w ofercie. Silnik ten jest przystosowany do spalania etanolu, tu na każdej stacji można go zatankować i jest sporo tańszy. To pewnie byłaby jakaś alternatywa dla gazowników. Lejesz etanol normalnie do zbiornika i jazda. nie mam pojęcia tylko jak to wygląda w praktyce. Pewnie też więcej spala tego paliwka. Ma ktoś doświadczenia z takim cudem?