Odp: Lubryfikacja,co myślicie?
"głównie w Fordach wyprodukowanych po 2000 r. oraz autach japońskich – np. Hondach"
"W każdym razie lubryfikator na pewno nie zaszkodzi."
ogolnie tekst takie maslo maslane. niby pomaga ale nie musi, niby trzeba ale w sumie to juz nie. stwierdzenie glownie w fordach jest magicznym powielaniem zaslyszanej opini a podsumowanie ze nie zaszkodzi jest mocno naciagane. niestety wciaz brak jest testow potwierdzajacych takowe stwierdzenie
cieszy mnie ze autor opisal mechaniczne dzialanie ukladow i zaznaczyl co ja pisalem wczesniej - dawkowanie cuda jest nierownomierne i niezalezne od zasilania (gaz/paliwo) i obciazenia. przez przekore zapytam kto ma lubryfikacje z sekwencyjnym podawaniem do kazdego wtryskiwacza (w takowym dopiero uklad dziala mniej wiecej tam gdzie powinien)? wcale bym sie nie zdziwil gdyby takowe rozwiazanie kosztowalo polowe sekwencji...
moze wiec pomimo wywodow ktorych dokonalismy w tym watku potencjalni nabywcy lubryfikacji faktycznie przemysla decyzje i zakupu dokonaja z pelna swiadomoscia, a nie dla tego ze pan kazio w zakladzie poleca badz twierdzi ze to nam zajedzie silnik
|