Teoretycznie im mniejsze ET tym większe siły działają na zawias. Tak samo jest z oponami im szersza i im niższy profil tym bardziej zawias jest maltretowany. Tylko pytanie - i co z tego? zużyje się, to się wymieni, a co za różnica czy wytrzyma 100kkm czy 80kkm? W każdym aucie miałem i mam duże felgi ze znacznie mniejszym ET oraz większą szerokością gum i wszystko zużywa się w miarę w normie. Zresztą przy 17 calach jest jeszcze sporo gumy, niski profil to jest 235/35
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Tak samo jak i koła tak i zawsze zmieniam springi w autach - nie lubię miękkich seryjnych aut
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a w większości przypadków amorki zostawiałem seryjne - do jakichś 3cm w dół seryjne amorki spokojnie wytrzymają (no chyba, że to jakiś badziewny Monroe, to może i pocieknie). Tak więc nie ma co się bać poprawiania auta
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.