Temat: [Fiesta 2008-2012] Nowy Ford Fiesta,co sadzicie
View Single Post
Stary 31-05-2010, 21:04   #869
templer
ford::amateur

Model: Fiesta Trend Gold X
Silnik: 1.4 benz.
Rocznik: 2008/2009
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Witam,
Operacja wymiany żarówki zakończona.
Zadzwoniłem do aso: tam żarówka 35 PLN i wymiana 37 PLN.
Cena wymiany większa od żarówki nie podobała mi sie wcale.
Gdyby była taka sama to bym dał im zarobić, ale zajechałem do zaprzyjaźnionego sklepu motoryzacyjnego, kupiłem Hella za 15 PLN i postanowiłem sam zabawić się w serwisantaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ze strony Forda ściągnełem instrukcję do nowej Fi, bo przy zakupie dostałem starą. Wg instrukcji i w rzeczywistości trzeba bylo odkręcić dwie śrubki plus jedną nakładkę zdjąć i wyjąć klosz świateł. Potem zdjąć pokrywę i jeszcze dwie śróbki krzyżakiem odkęcić i już można zmienić żarówkę.
Operacja trwała ze 2-3 minuty, ale do najprostrzych nie należy i gdyby w drodze żarówka padła to wymiana raczej nie jest możliwa. Chyba, że ktoś wozi w nowym samochodzie śrubokręty.
Specjalnie chyba utrudniają proste czynności. bo auto ma wyglądać a nie być przyjazne w trakcie napraw - jak to Bonciowi powiedział gostek z serwisuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z tęsknotą wspomniałem malucha, gdzie w klika sekund było po wszystkimGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez templer ; 31-05-2010 o 21:20
templer jest offline   Odpowiedź z Cytatem