View Single Post
Stary 01-06-2010, 23:09   #54
MundekII
ford::beginner

Model: MK4
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Podwójne ryglowanie - kto ma a kto nie i dlaczego

Cytat:
Dokładnie tak jest, po podwujnym naciśnięciu kłudki na pilocie nastepuje podwujne ryglowanie i nie ma mozliwości otwarcia dzwi od środka.
Podwujne ryglowanie zalerzne jest od centralnego zamka a nie od alarmu
Moje spostrzezenia sa takie. Jesli w ciagu 3 sek nacisne 2 x zamkniętą klódke na pilocie to alarm uzbraja sie ale funkcja ta odcina prace czujek wewnątrz auta i mozna swobodnie pozostawić psa, kota czy tesciowa w samochodzie. Alarm wowczas nie wyje nawet gdy tesciowa przekazuje informacje glównie rekoma, że chce wysiąść, bo przeciez auta nasze sa tak wyciszone, że nawet gdyby krzyczała to nikt oprócz tego psa czy kota zamknietego razem z nia jej nie uslyszy ;-)

Natomiast mam pytanie, bo moze cos źle pojmuje. Myślałem, że podwojne ryglowanie polega na tym, że za pierwszym naciśnięciem otwartej klodki odryglouje drzwi kierowcy, a za drugim nacisnięciem pozostałe drzwi i klapę bagaznika? Czy jestescie pewni, że podwójne rygowanie oznacza niemożnośc otwarcia samochodu od wewn rownież?

Trzcie moje pytanie. mam dodatkowe zabezpiecznie elektyczno/lektroniczne montowane w ASO (odciecie zaplonu). Chciałem zmienic kod autoryzacji alarmu Równiez montowanego w ASO i za huhu nie moge tego zrobic, czy wg Was może byc to przyczyną to dodatkowe odciecie zaplonu czy coś źle robilem. Czy ktoś z Was zmieniał juz kod autoryzacji alarmu?

Dziki z góry za odpowiedź i pomoc
Pozdrawiam
.

Ostatnio edytowane przez MundekII ; 01-06-2010 o 23:14
MundekII jest offline   Odpowiedź z Cytatem