View Single Post
Stary 03-06-2010, 11:06   #54
vinci72
ford::average

Model: MONDEO SILVERX
Silnik: TDCI 1.8 125KM 6B
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Nowe Mondeo - temat dla zadowolonych z wyboru

Wczoraj odebrałem auto i jestem mega zadowolony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na razie poznajemy się na wzajem, bo silnik ma troszkę inną charakterystykę niż VAG-owskie TDI do którego przez ostatnie 8 lat byłem przyzwyczajony.
Szczerze powiem, że po poczytaniu forum a przed odbiorem auta miałem wiele wątpliwości i obaw związanych z opisywanym hałasem, mało kulturalną pracą silnika, głośnością auta, trzeszczeniami itp.
Na szczęście jak na razie nic z tych rzeczy się nie potwierdziło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Auto rewelka. Świetnie się prowadzi, wewnątrz jest cicho - przynajmniej do 140 km/h - bo do tylu na pierwszej jeździe go tylko pogoniłem. Skrzynia 6B sprawdza się doskonale.
A oprócz tego spotkało mnie w salonie kilka miłych niespodzianek. Auto jest (podobno przez to, że to zmiana roku modelowego na MY10) lepiej wyposażone niż w zamówieniu. I tak w Amiente SilverX dodatkowo otrzymałem elektryczną regulację fotela kierowcy, regulację intensywności podświetlenia deski rozdzielczej i automatycznie zapalające się światła do jazdy dziennej z funkcją świecenia ze zmniejszoną intensywnością. Światła zapalają się po kilku sekundach od przekręcenia kluczyka. Po "ręcznym" włączeniu świateł zapala się podświetlenie deski rozdzielczej i zwiększa się intensywność świecenia świateł. Aha - w automacie nie można też włączyć "długich". Można je włączyć dopiero po przekręceniu włącznika. Zmieniony jest też sam panel do włączania swiateł i regulacji podświetlenia - zyskał całkiem fajne srebrne wstawki.
vinci72 jest offline   Odpowiedź z Cytatem