Odp: Dziwne buczenie(drgania) lewe przednie koło
Mechanicy zazwyczaj biorą ok 50zł za dwa koła. Jeżeli kupujesz łożysko to zawsze taniej wychodzi kupić dwa w komplecie (przykładowo łożysko do samochodu X kosztuje 100zł, a dwa łożyska w komplecie kosztują 130zł).
Łożyska możesz kupić od 30zł do 150zł. Ja bym na Twoim miejscu omijał te budżetowe (cx, hart, itp) a polecam snr lub fag (fag idzie w oryginale do fordów). Jeżeli chcesz już grzebać przy kole to daj chociaż z 70zł za łożysko to pojeździsz trochę.
Wiadomo, zaraz odezwą się Ci którzy mają te najtańsze łożyska i je będą zachwalać. Owszem, może się trafić dobre łożysko, w dobrej cenie, ale to loteria. Tanie elementy zawieszenia i łożyska już przerabiałem - szkoda czasu, nerw i pieniędzy. Od dłuższego czasu zakładam nieco droższe części do tego już starego auta, ale wiem że drugi raz tego samego naprawiał nie będe.
Pilnować będziesz poziomu oleju w silniku, bo turbina Twa potrzebuje go niezmiernie, a wymiany oleju pilnować będziesz bardziej, niźli wierności kobiałki Twej. Lepsza bowiem niewierność małżeńska, niźli w dieslu Twoim malutka usterka
|