Cytat:
Witam.
To jakaś plaga z tym szarpaniem... U mnie objawiło się to identycznie: 80 km/h, najpierw tylko na 5-ce, teraz przy zmianie 4-5. Wkurza mnie to strasznie. Przy okazji czarna kita z tyłu i muł koszmarny... Wnioskuję, że to postępujące zjawisko. Nie mam bladego pojęcia czego się trzymać: skrzyni czy silnika + jego zasilania... Mechanik, z którym rozmawiałem, logicznie argumentował, że to skrzynia, bo gdyby nie, to przecież szarpanie pojawiałoby się na każdym biegu w określonym przedziale obrotów. Niby tak, chociaż... Nie mam pojęcia. Na razie wymiana oleju w ASB, jak nie pomoże, to foka do ludzi i chyba czas na francuza. Wiadomo, że się zepsuje, więc i stres mniejszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli macie jakieś sugestie, to proszę bardzo, bo szkoda pozbywać się tak wypasionej fury.
Pozdrawiam.
|
moim zdaniem przewod doładowujący. miałem identyczne objawy w poprzednim aucie(mondeo mk3 2003r 130km i ASB), i ASO też stwierdziło, że pora wymienić olej w ASB (przebieg ponad 200kkm) mimo tego, że do tej pory twierdzili, że w tej skrzyni oleju się nie wymienia nigdy.
Ja uparlem się, że to nie skrzynia, oni, że skrzynia i ten sam powód - czemu tylko na 5...
Czemu bo widocznie akurat przy tym biegu i przy tej prędkości jest takie a nie inne obciążenie silnika i potrzeba takiego a nie innego doladowania.
sprawdź najpierw przewody gumowe, byle dokladnie bo ja sprawdzałem i niby byly ok, a wymiana rozwiązala problem.
pozdrawiam!!!