Panowie, to ja mam niepotwierdzoną ciekawostkę. Autko nie może zgasnąć bo..............zabraniają tego przepisy po wejściu do UE. Tak samo jak teoretycznie ma być wyłączona syrena podczas uzbrajania/rozbrajania alarmu na terenie krajów UE. Byłem świadkiem montowania alarmu w prestiżowym serwisie auto-elektronika i monter powiedział, że funkcja antynapadu (chyba tak się to nazywa) jest nie dozwolona przepisowy i jest zmuszony ją wyłączyć, po chwili dodając, że podepnie przycisk a w instrukcji pisze ją włączyć. Mianowie tam polegało to na tym, że każde otwarcie drzwi na zapalonym silnik należy potwierdzić ukrytym przyciskiem do 20 sekund. Jeżeli tego nie zrobimy auto może zgasnąć. Tak samo każde odpalenie samochodu. Powtarzam, to jest nie potwierdzona informacja. To tylko teoria tego mechanika, że niby wg. przepisów jest to niebezpieczne, bo samochód może nam zgasnąć na torach. Moja teoria jest taka, że gdyby mi skradziono samochód i trzasnął by go pociąg wraz ze złodziejem na pokładzie to nawet złotówki bym nie chciał, satysfakcja zlikwidowania jednego &*^%$ mniej - bezcenna. Nie wiem jak w MKIV, nie siedzie w temacie tego samochodu bo mam MKIII, nie czytałem całego tego wątku, także to tylko moja zasłyszana informacja od tego montera.
Pozdrawiam Was chłopaki !
EDIT:
Cytat:
|
A i jeszcze jedno. Zrobilem rowniez test z kluczem. Podczas Transport Mode mogliscie pojechac gdzie sie tylko zywnie podobalo bez klucza do czasu az nie zgasiliscie auta lub nie zbraklo paliwa, a teraz w Trybie Normalnym moje auto odjezdza na 20m po czym odcina zaplon i blokuje drzwi za wyjatkiem drzwi kierowcy.
|
Czyli wsio haraszo...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.