Temat: [Mondeo 2000-2007] Jaki silnik diesla polecacie do mondeo mk3
View Single Post
Stary 06-06-2010, 21:31   #20
Adym
ford::beginner

Model: Vectra c
Silnik: 1.9 cdti
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Jaki silnik diesla polecacie do mondeo mk3

miałem okazje sprawdzic dziś rurznice miedzy tddi a tdci.Wniosek znalazłem taksuwkarza ktury na tdci zrobił 430 tys km i powiedział ze robic wymiany oleju co 10-15 tyś to auto jezdzi cały czas jak nowe twierdzi ze rozrzad 3 razy wymienił a co do delikatnosci nowy diesli powiedział ze potrochu naciongnienta opinia włascicieli silników tdi i tddi dodal owszem jak ktos bendzie walił na 4 tyś obrotów przy starcie i w dodatku strzelał z sprzegła to kazdy diesel padnie po 200 tyś km.A co dojego mondea to silnik naprawde ładnie chodził a wiezyc niechciałem ze ma 430 tys na liczniku dopiero jak zerknołem na licznik kopara mi opadła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum...Puzniej wpadłem do komisu obejrzec mondeo z silnikiem tddi i jak go odpaliłem to różnice ujrzałem i co do jego klekotu to racja niemiłosiernie nadawał a chandlaz jak to chandlaz to od kobiety starszej dokościoła i spowrotem jak dlamnie to ten kościuł musiał byc odalony o 300 kilometrów od domu i jezdziła do niego co drugi dzień.zatem raczej stane za cdti a co do opini ze starsza konstrukcja trwalsza moze więc im starszy tym lepszy 20 letni passat tdi jest fsam razGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Adym jest offline   Odpowiedź z Cytatem