View Single Post
Stary 06-06-2010, 22:12   #36
maciek8791
ford::average

Model: Ford SMAX
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Blaupunkt Travel Pilot FX

Witam, fajnie że jest odzew będziemy mogli wspólnie "rozkminić" temat tej navi.

Co do Łodzi to ja też śmigam po różnych częsciach PL, głównie warszawa-łódź-czestochowa także spoko na pewno jakoś się można zgadać.

Ja dopiero we wtorek otrzymam moje navi także wtedy zobaczymy co i jak, jaka jest mapa w środku i czy ma czy nie ma bt.

Mam pytanie jesli nie ma BT to ile kosztuję ten moduł który do tego zakładałeś i gdzie to można kupić?

To jest zonk bo właśnie z uwagi na BT - jeden z głównych powodów- kupiłem to navi. Ale w sumie nie żałuje bo alternatywą jest wszystko-mający chiński kombajn. Niestety mam swoje wyrobione zdanie o takich zestawach "od wszystkiego do niczego" i obawiam się, że oprócz wszystkich możliwych funkcji oferuje on po prostu słabą jakość dźwięku i są to rzeczy awaryjne, także nie żałuję decyzji.

Polecenia na tablicy rozdzielczej - moja foka ma skromny wyświetlacz z km bez komp. pokładowego, rozumiem, że nie będzie gdzie tego wyświetlić więc to nie będzie u mnie działać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co do kopiowania, to mam pytanie, czy wiesz jak to skopiować, czy raczej słyszałeś że ktoś to potrafi?
Pytam, bo moglibyśmy (jeśli oczywiście Twoje sumienie nie będzie miało z tym problemu) zrzucić się na orginalną najnowszą mapę 2010 r. która ma ponoć 100% pokrycia dróg i 55% pokrycia adresów. Mapa kosztuje 120 euro i będę chciał ją zamówić w niemczech.

Na koniec uwaga co do tego czy karta będzie działać w innej foce - imho nie. Instalacja wygląda z tego co wyczytał tak, że wrzucasz CD i to CD koduję kartę SD do Twojego auta - tylko i wyłącznie Twojego, poza autem do którego karta SD jest przypisana - karta nie będzie działać.

pozdrawiam
Maciek

Cytat:
Napisał glucosum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie ma USB.
Nie ma bluetootha.
Ta navi właściwie nie potrzebuję do pracy niczego specjalnego oprócz anteny gps (oryginalnie znajduje się w podstawie anteny radiowej) i oryginalnej płyty lub karty sd z mapą.

http://images41.fotosik.pl/147/ef0744d7f390c84am.jpg - od prawej gniazdo anteny radiowej, niebieskie gniazdo anteny gps, duże standardowe quadlock - takie samo we wszystkich fordach. Jedyne odstępstwo to podłączone dwa przewody które powodują że cześć polece nawigacj masz na tablicy rozdzilczej

Chcesz mieć bt musisz kupić moduł bt (żaden fordowskie audio nie ma bt w sobie) jest to do zrobienia - ja właśnie do fx zakładałem.
Zarówno płyta jak i sd karta jest zabezpieczona. Dla zainteresowanych napisze cd że przy pomocy "twin sector" a karta sd jest szyfrowana navicrypt (nie widać zawartości katalogów). Na pytanie czy da się coś z tym zrobić odpowiem że tak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale wymaga to dobrego sprzętu, ponadprzeciętnej wiedzy o cd i czasu.

Piszesz "Próbowałeś włożyć swoją kartę sd do innego forda z navi?" Niestety nie spotkałem żadnego zainteresowanego i "zrównoważonego" użytkownika aby to sprawdzić. ( Nasza narodowa skłonność do kombinowania powoduje niezdrową podejrzliwość - a zadeklarowałem się że pojadę do gościa 200 km i dosłownie na 10 sekund włożę kartę sd do jego fx i sprawdzę czy czyta, bo u mnie jest OK)

PS. Szkoda że nie pisałeś wcześniej. Dziś przejeżdżałem przez ŁÓDZ i miałem tą kartę ze sobą.
maciek8791 jest offline   Odpowiedź z Cytatem