View Single Post
Stary 06-06-2010, 23:21   #128
Kropel
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: XI/2000 - model 2001
Domyślnie Odp: Instalacja tempomatu w TDCI - opis {mondeo}

Nie bardzo rozumiem pytanie, chcesz wyciągać kabelki z wtyczek które dochodzą do czujników? Jeśli masz wiązkę od angola na 3 czujniki, to po co przekładać przewody z wtyczek, wystarczy odciąc starą wiązkę dwu-czujnikową i dolutować odpowiednio 4 kabelki z nowej wiazki z czterema ktore pozostaly po odcieciu, a pozostałe 2 kabelki z 'nowej' wiazki podlaczyc z dwoma kabelkami idącymi wprost z kości C100 (C200 w nowszych modelach).

Ja włąsnie tak zrobiłem w ten weekend... Podmienilem stara wiazke, na 3-czujnikowa. Mam teraz dwa luzne kabelki czekające na swoje przedluzenia do C100.
Sprawdziłem wiązkę pod kierownicą i się okazało, ku mojemu pozytywnemu zaskoczeniu, ż jednak mam kompletną wiązkę. Czyli mam poprowadzone kabelki 5, 6, 7 zarówno do bezpieczników jak i do wtyczki C32. Po samej wtyczce C32 widze, że kabelek do tablicy zegarów też w niej jest, tak wiec to co mi pozostaje, to poprowadzić 5 kabelków od kości C100 do wnęki pod kierownice...
I tu jest mój jeden główny problem.
Czy ktoś z was wie jak to zrobić bezboleśnie? Czy jak na przykład wjade na kanał, to będę mógł od dołu dostać się do tej dziury, którą idzie dotychczasowa wiązka? Jeśli tak, to myślę, że więcej problemów nie widzę... No może poza podczepieniem tych kabelków do kości C100, nie mam takich fajnych pinów... będę musiał coś wymyśleć.
Mam kilka interesujących fotek, kilku z wam mogą pomóc. Postaram się zamieścić jutro.
Jeśli ktoś wie jak tę wiązkę poprowadzić łatwo i szybko to proszę o informację zanim będę zaglądał pod auto.
Kropel jest offline   Odpowiedź z Cytatem