Temat: [Mondeo 2000-2007] Wnioski z naprawy korozji drzwi
View Single Post
Stary 07-06-2010, 09:46   #27
karloss
FCP member

Imię: Karol
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Wnioski z naprawy korozji drzwi

Cytat:
Napisał tydy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pytanie zupełnego laika. Panowie usuwajacy rdze - dlaczego nie korzystacie z gwarancji na blachy? Ford daje ja chyba na 12 lat.
Pytam, bo zakupilem wlasnie mk3 i mam karte ze wszystkimi przegladami no i gwarancje na jeszcze 5 lat.

Małe wyjaśnienie co do mojego przypadku:
Jestem drugim właścicielem auta, które przez poprzedniego użytkownika, było regularnie serwisowane. Auto też miało wykonywaną naprawę dolnych krawędzi drzwi w serwisie forda, i co? I gó..., zrobiono to byle jak, nie oczyszczono blachy z rdzy tylko położono uszczelnienie i pomalowano, ot taka picerska robota, żeby klient miał spokojne sumienie i wypełnioną książeczkę napraw gwarancyjnych.
Dodam tylko, że wg mojej prywatnej opinii ford dał tyłek z wewnętrznym środkiem konserwującym (popatrz na mój pierwszy post, w którym pokazałem zdjęcia złuszczonego środka konserwującego). Przed naprawą trochę poczytałem nt. różnych środków do profili zamkniętych, co się z nimi dzieje na przestrzeni lat i najlepiej z nich wypadł właśnie tectyl ML, który nie łuszczy się i jest elastyczny, jednocześnie nie dopuszczając wody - co w przypadku drzwi w mondeo (i nie tylko) jest głównym problemem.
Oczywiście to co napisałem wyżej to moja prywatna opiniaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
karloss jest offline   Odpowiedź z Cytatem