View Single Post
Stary 08-06-2010, 10:23   #25
Piosza
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: Focus MK II
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Swap 2.0 na 2.2 TDCi

Cytat:
Napisał weksla Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak masz zdrowy silnik 2.0 130ps i dasz mu chipa to bez problemów uzyskasz moc na poziomie 160ps i moment na poziomie 400Nm.
To w zasadzie osiągi seryjnego 2.2 a nawet można wykrzesać lepsze (do tego dążę)
Więc po co Ci swap na 2.2 skoro już kupiłes 2.0
Spójrz na mój wykres, w zasadzie nie ma się do czego przyczepić
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pozdro
No chyba kolego nie czytałeś całego wątku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Napisałem już że silnik ma już słabsze ciśnienie na 1 nym cylindrze (około 6atm. mniejsze niż na pozostałych) . Czipsa miałem i moc 152 kucyki moment 368 Nm, tak że ten wykresik to też chciałbym mieć taki wynik ale niestety mieli wielki problemy w Vtechu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i w końcu skończyłem na boxie . Jeszcze jedno zapytanie ?? Czy wtryski do 2,2 są inne niż 2,0 ?? i uprzedzając odpowiedzi co niektórych-ten sam model z tego samego roku oczywiście- bo wiem że po którymś tam roku weszły wtryskiwacze tzw. krótkie(u mnie są długie), ale czy są różnice w jakości no i oczywiście trwałości.

Ostatnio edytowane przez Piosza ; 08-06-2010 o 10:25
Piosza jest offline   Odpowiedź z Cytatem