tylna oraz przednie wycieraczki nie załączają się prawidłowo
Witam,
Mam następujący problem.
Wycieraczki w moim Focusie 1.8 TDCi 2004 Kombi nie działają prawidłowo według mojej oceny.
Po pierwsze tylnia wycieraczka nie załącza się prawie wcale(aby ją załączyć co i tak rzadko się zdarza muszę trzymać tylni spryskiwacz a potem raptownie pchnąć dźwignię do przodu a co i tak nie zawsze dział sprawia wrażenie jakby nie miała siły się załączć kiedy szyba jest sucha.
Po drugie kiedy załączam spryskiwacz przednich wycieraczek one wcale się nie poruszają automatycznie.
Po trzecie wycieraczki gdy są ustawione na tzw. pierwszej pozycji do góry wcale nie chodzą działają tylko druga i trzecia już nie mówiąc o regulacji prędkości.
Co już wiem.
Sprawdziłem mój "moduł" (bo nie wiem czy to tak się nazywa) w fordzie mondeo i wszystko co wyżej opisałem działa prawidłowo mój "moduł" jest bez regulacji prędkości obrotów ale pożyczyłem ten od mondeo do siebie i jak nie działało tak nie działa.
Wiem że może to być problem z przekaźnikami które udało mi się już zlokalizować.
Czy mogę zostawić sobie ten "moduł" od mondeo z regulacja obrotów czy wrócić do pierwotnego. Oba są w 100% sprawne.
Ale co może być jeszcze? Proszę o pomoc i serdecznie pozdrawiam wszystkich użytkowników FF
Ostatnio edytowane przez plewen ; 08-06-2010 o 14:24
|