Oto jestem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No wiec jeżeli chodzi o wycieraczki to mam małę doświadczenie mogę podesłać nawet kilka fotek, nie bezpośrednio do tematu ale może być podobnie a nóż.
No wiec słuchając twoich objawów to pierwsze co zrozumiałęm z opisu to to że masz uszkodzone silniki wycieraczek, czytając dalej dowiedziałem się że jednak nie to jest poroblemem. Możliwe w takim razie że masz uszkodzoną prawą manetkę od sterowania wycieraczkami jak twierdzisz, że przy jakiś dziwnych ruchach niączasami działa wycieraczka. Prawdopodobnie styki zaśniedziały, zdemontuj przeczyść powoinno pomóc. Jeżeli chodzi o silnik przednich wycieraczek, zdemontuj go, podłącz na krótko na 12V i zobacz czy działa jak tak to problem jest w manetce, tak samo z tylną, jest troszkęzabawy ale opłaca się bo 1 silniczek kosztuje sporo kasy, tylni ok 170 używka przedni nawet 700 ale to nowy, używka może ok 300-400 zł. Mi niedziałała tylna wycieraczka, a mianowicie zacinała sie w 1/3 wysokości szyby a potem musiałem ją popchnąć ręcznie żeby zrobiła pełny zakres. Problem był w jedynej plastikowej części w silniku wycieraczek. Ślimak (metalowy) wyrobił rowek w kole zębatym napędzającym wycieraczki ( plastik) i sie wieszał. Patrz fotka poniżej. Niestety samego kółka nie kupisz tylko cały silnik, ja kupiłem silnik od mondeo i chociaż mechanicy zapewniali że nie bedzie pasował to jednak był identyczny , koszt silnika 25zł 2 godzinki zabawy i silnik naprawiony, Czasami opłaca się kombinować
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Wiec jak twierdzisz , że twoja tylna wycieraczka nie ma siły wiec możesz miećpodobny problem jak ja, wyżłonione to plastikowe kółko i wtedy wycieraczka kaput. Sprawdz najpierw śilniczki i daj znać to ci powiem dalej co i jak mam całą dokumentację swojej naprawy na fotkach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. taki już przezorny jestem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Pozdrawiam i sukcesów życzę .