Temat: [Galaxy 1994-2000] klimatronik brak zasilania na sprężarce
View Single Post
Stary 11-06-2010, 09:16   #3
migacz0606
ford::beginner

Imię: Karol
Model: vw sharan
Silnik: 1.9 tdi 110
Rocznik: 1998
Domyślnie Odp: klimatronik

Cytat:
Napisał grzesh Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miałem coś podobnego; klima nabita, sprężarka na krótko działa,wszystko niby ok , błędów nie było, na koniec okazało się że był przetarty jeden z kabelków który idzie od czujnika ciśnienia.

ale impuls chyba wychodzi bo na czujniku ciśnieni pretostacie cztero pinowym jak patrzyłem próbówką to jest plus na dwóch pinach na tym co załąńcza kompresor i na tym co załancza szybszy bieg wentylatorów ale jak zmostkowałem pin załanczania wentylatorów to zaczeły chodzić szybciej natomiast jak zmostkowałem piny włączające sprężarke to nadal nie był napięćiawtyczce dwu pinowej sprężarki . moje pytanie brzmi gzie idą te przewody jak miną czujnik ciśnienia klimy pretosat możę tam powinienem szukać
koledzy ciągle walcze z tą klimą dzisiaj mialem rozebrany cały przód komory silnika na odpiętej wtyczce czujnika prestoty jes plus na pinie 2 i niebisko czerwony i na pinie 4 czarno żółty według schematu kostka cztero pinowa 1 /2 to sprężarka a 3/4 to wetylatory jak podłącze wtyczke do czujnika to prąd pojawia się na pinie 1 czyli według mnie prąd na spręzarke czujnik puszcza . a na wtyczce sprężarki plusa nie ma dodam że kolory przewodów na wtyczce spręż. dwupinowe mają inne kolory tzw . brązowy i zilono czarny jak podam plusa bezpośrednio na przewód zielono czarny to sprężarka załancza i chłodzi .z głownej wiązki z której wychodzi wtyk do spręzarki wychodzi jeszcze wtyczka prewody w tym samym kolorze do niej wpięty jest jakiś czujnik wygłada czarne podłużne nr na tym 91AG10374BA
897182000 jak podam plusa na kabel zielono czarny przed tym czujnikiem to sprężarka też zaczyna pracować co to za czujnik gzie szukać tego plusa czy są jakieś bezpieczniki od klimy i przekażniki