Witam,
Ja podłączę się pod w/w temat ponieważ tez ma problem z klimą chociaż innego typu. Samochód kupiłem ponad 2 miesiące temu i od początku wiedziałem że klima nie działa (do tej pory nic z nią nie robiłem bo nie było takiej potrzeby, ale przyszły upały więc...) jednak myślałem że jest to kwestia nabicia gazu. Jak się okazało (dzisiaj robiłem przegląd, wymianę płynów oraz sprawdzenie wszystkich elementów) w układzie klimatyzacji brakuje czujnika ciśnienia klimatyzacji. Mechanik stwierdził że jest to koszt ok 300zł -nowy ...ja natomiast znalazłem czujnik dokładnie mój model za ok 50 zł używany ale po przebiegu ok 45 tys. rok 2006. W związku z tym mam kilka pytań. Czy lepiej kupić nowy za te 300 zł jak mówi serwis czy wystarczy czujnik używany ale w b. dobrym stanie. Czy brak tego czujnika spowodowało iż cały gaz uleciał??Czy w układzie klimatyzacji znajduje sie tylko ten jeden czujnik czy jest ich więcej??Czy do modelu FOCUS 3D (1.6 TDCi 109 PS) stosuje sie ten sam czujnik co w modelu z innym silnikiem lub innym nadwoziem?Pozdrawiam ufff ale gorąco
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.