Pare postów temu zastanawiałem się nad wyborem:
1 - Pirelli P7 Cinturato 205/50R17 93V lub
2 - CONTINENTAL ContiSportContact 2 205/50R17 89V FR
Zakupilem Pirellki, idealne do kombi. Przejechałem na nich obecnie ok. 1,5 tys. km. Mam taki problem jedynie. Opony przednie hałasują (tylne cisza) - buczenie w przedziale od 60 do 120km/h, potem cisza. Dzwięk jakby opony wpadały w rezonans (do tego jednogłośnie obie)- buczenie nieregularne - nie ma na to wpływu nawierzchnia. Testowałem na różnych głownie na niemieckich autostradach i drogach normalnych też. Brak wspomnianego odgłosu - buczenia w przedziele od 0 do 50km/h i powyzej 120km/h. Wyważone przy zakladaniu - felgi wyprostowane. Potem miałem robioną regenreacje maglownicy wraz z geometrią kół. Więc to nie to. Na moje polecenie sprawdzili też łożyska - niby też są w porządku. Autko ma 175 tyś km. Ma ktoś pomysł co to może być. Przyznam, że irytuje mnie to strasznie! Może potrzebne jest powtórne wywarzenie - jest to możliwe?? Albo mimo sprawdzenia łożyska kół przednich padają - też jest taka możliwośc??? Wszystkie opony są założone prawidłowo - stroną zewnętrzną - na zewnątrz pojazdu. W sumie nie mam więcej pomysłów. Prosze o porade i koncepcje! Z góry dziękuję
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.!!