Temat: [Mondeo 2000-2007] Opony letnie. CO POLECACIE ?
View Single Post
Stary 13-06-2010, 09:07   #193
Horhe
ford::advanced

Model: sprzedany
Silnik: sprzedany
Rocznik: sprzedany
Domyślnie Odp: Opony letnie. CO POLECACIE ?

Cytat:
Napisał ethernal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja mam (właściwie miałem) kierunkowe Goodyear Eagel F1 GD3 i po pewnym (dosć krótkim) czasie stały się głosne i chyba ząbkują, poza tym jedna tylna nie wiadomo dlaczego zużywa się nierównomiernie (zbieżność itp są OK). Jeszcze jedną wadą jest to że szybkko się zużywają, dlatego przechodzę na asymetryczne. Pytanie czy ktoś jeździ na Goodyear EFFICIENTGRIP 205/55R16 ??? Chciałbym wiedzieć jak się sprawują i czy rzeczywiście spada zużycie paliwa ;P
problem znany mi z autopsji w pewnym BMW. niby świetna opona a hałasuje. doszliśmy do wniosku, że opona opnie nie równa tzn jedne są produkowane w Niemczech z dobrych materiałów inne w Tajlandii z innego kauczuku. potem wychodzi na jaw, że opona GY F1 w jednym sklepie kosztuje 300/szt a w drugim o 50 zł mniej. i faktycznie opisywane przeze mnie F1 w BMW mają napis mady by Tajlandia.
sam jeżdżę na GY Excellence (asymetryczna) i jest OK. Ale na następny sezon zakupię GY NCT5 Eagle. Była to jedna z opon montowana na seryjny montaż na alufelgę 16".
Cena trochę wyższa ale zdaje się solidniejsza i bardziej już objeżdżona guma.
Horhe jest offline   Odpowiedź z Cytatem