Cytat:
|
Witam, nosze się z zamiarem podłączenia czujników ( czujniki zakupione), przeczytałem Wasze wskazówki ale jakoś nie znalazłem odpowiedzi na pytania które mi się nasunęły: 1. na jakiej wysokości wiercić żeby nie trafić we wzmocnienie
|
Montowałem w mondeo combi mk3 zestaw czujników:
-wyjmij ostrożnie okrągłą zaślepkę miejsca do wkręcania ucha na hol-zorientujesz się w którym miejscu przechodzi belka za zderzakiem,moje czujniki zmieściły sie dokładnie w profilu belki,która w przekroju jest ceownikiem.Naklej na zderzak taśmę papierową "malarską" odznacz na niej flamastrem gdzie mają być otwory na poszczególne czujki-za środek zderzaka brałem rygiel zamka tylnej klapy,
1.mierzysz
2.rozmieszczasz(patrz wymagania zawarte w instrukcji czujników)
3.wiercisz(robisz to tylko raz więc, "z głową"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)-inaczej będzie dodatkowa wentylacja w zdesiu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
4.montujesz
Cytat:
|
którędy przejść kablami od czujników do środka
|
-jak położysz się pod auto z tyłu,to zobaczysz dokładnie o co biega
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.kable od czujek spinasz razem w jeden i do środka wchodzisz przez gumowe zaślepkę/przepust w podłodze bagażnika,tam szukasz dogodnego miejsca na centralkę czujników(blisko do światła cofania-zasilania cetralki, a i "pewną" masę znajdzie się przy podłączeniu lampy) -jeśli wyświetlacz chcesz mieć z przodu to idziesz kablami do niego progiem(dlaczego nie górą?-bo tam masz kurtynę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.-no chyba że nie masz,to górą) i do góry przy słupku deski. Mój wyświetlacz jest przy lampce w podsufitce bagażnika
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.-specjalnie, bo w ten sposób mam miejsce na desce na wyswietlacz przednich czujników
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
-"nie taki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. straszny....."