View Single Post
Stary 14-06-2010, 14:32   #1807
Polarny
ford::professional

Model: Mondeo Mk5
Silnik: 2.0 TDCI @205KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: NAWIGACJA DENSO - co powinieneś wiedzieć

Panowie, przed momentem zerknąłem jeszcze raz w poszukiwaniu modułu BT/VC. No i sukces - w moim autku jest BT/VC (-:
Wcześniej już próbowałem go wyciągnąć, ale ponieważ nie wiedziałem jak wychodzi, więc nie darłem na siłę. Kilka razy próbowałem połączyć się z autkiem, ale niestety bezskutecznie. Dopiero dzisiaj wyciągnąłem moduł, wypiąłem go, wpiąłem, aktywowałem i BT działa przepieknie.

Teraz pora na Voice Control. Pierwsza i najważniejsza sprawa, to w jakim języku mój Mondeo rozumie.
Wg oznaczeń na module wynika, że mam moduł rozumiejący po angielsku (końcówka AE). Niemniej plomba jest przykryta druga plombą/karteczką, która mówi, że DSP (rozumiem, że to skrót od Digital Sound Processor) z końcówką GER, co by świadczyło, że jednak po niemiecku.
Oto jak to w praktyce wygląda:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co o tym sądzicie?

Czyżby jednak można było przeprogramować VC? Bo jeżeli mój był oryginalnie angielski, a teraz jest niemiecki, to może i polski da się stworzyć?

Ostatnio edytowane przez Polarny ; 14-06-2010 o 16:07
Polarny jest offline   Odpowiedź z Cytatem