View Single Post
Stary 16-06-2010, 00:17   #13
kollo2211
ford::amateur

Model: Mondeo 130
Silnik: 2.0
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: [TDCi] - zaświeciła się kontrolka silnika a chwilę później sprężynka :(

Cytat:
Napisał MĄKA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mnie to i pewnie nie tylko mnie wyglada na padajace wtryskiwacze, a oslabienie silnika i jego gasniecie to przechodzenie w tryb awaryjny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.....
Witam! Mam na imie Łukasz i jestem (chyba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) szczęśliwym posiadaczem Mondzia z 2004 2.0 130 z przebiegiem 120 tyś.
Czytam podobne tematy już o kilku dni i trafiłęm tutaj.POMOCY!

Stało się- P179A!!! Problem wystąpił dwa dni temu jak opisywany przez kolegów, z jednym wyjątkiem. Jak silnik jest zimny (np.rano) silnik odpala normalnie (jak zawsze) i zachowuje się normalnie (PEŁNA MOC- od 6 lat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) podczas jazdy tak długo, dopuki go nie zgasze. Chcąc odpalić silnik po kilku minutach (gdy jest jeszcze ciepły), zapala normalnie i pracuje zypełnie normalnie (normalne obroty , bez stuków czy takie tam) z jedym wyjątkiem-zaczyna migotać spiralka i nie mam mocy (brak turbo).Sytuacja sie powtarza w kółko. Czytając opisy i pomocne wyjaśnienia wyjałem magiczny silniczek, zdiagnozowałem, zrobilem co trzeba. Jednak sytuacja nie uległa zmianie, i zaczynam dalej główkować. Byłęm w aso to oczywiście zasypali mnie tysiącem informacji no i oczywiście szybko skonstruowanym kosztorysem . "Ostygłem" chwile (gdy zobaczyłem kosztorys) i wrocilem do domu. teraz zastanawiam sie czy ktoryś z was bedzie w stanie mi przynajmniej podpowiedziec co moge zrobic , bo w ostateczności pojade po nowe turbo z zaleceń aso (co nie jest mi na reke)- bo oni stwierdzili ze jest padniete, ale nie potrafia wyjasnic dlaczego wszystko dziala i pracuje w nalezytym porzadku jak do nich przyjechalem po 30 km trasie odpalajac silnik z samego rana i nie gasząc go az do serwisu... sam zachdze w glowe... prosze o pomoc.P.S. jutro i tak jestem ustawiony w aso na kolejne diagnozy ale wydaje mi sie ze to strata pieniedzy.pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez kollo2211 ; 16-06-2010 o 00:20
kollo2211 jest offline