Cytat:
|
Witam
Dzwoniłem przed chwilą do gazownika i jest dokładnie tak jak mówił kolega Kosteg - nie sugerować się dokładnie wskazaniami ilości gazu, mogą wymagać kalibracji. Polecił wyjeździć do końca zbiornik, potem zatankować np. 20 litrów (lub do pełna) i ponownie wyjeździć go do końca - wtedy będzie faktyczne zużycie gazu. Powiedział również, że metoda stosowana przy pomiarach spalania benzyny (dolewanie do wyłączenia się pistoletu - do pełna) w przypadku gazu nie są miarodajne. Wynika to objętości gazu w zależnego od temperatury otoczenia.
|
i dobrze powiedział, u mnie w BRC też są 4 diody, plus migająca rezerwa, więc można liczyć 5 poziomów
o dziwo wskaźnik nawet ładnie pokazuje - coś poprawiali przy regulacji po 1000km, teraz diody znikają po ok 70-80km
ale z doświadczenia w IIgen i tak jeżdżę "na licznik", po prostu przy tankowaniu zeruje dzienny i wiem, że ok 350km mogę przejechać (wchodzi mi ok 38L)
na razie nie przejmuj się zbytnio spalaniem, bo to się może zmienić
a moje wyniki spalania masz w podpisie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak widać wyniki są dość rozbieżne i nie wiem z czego to wynika,
różnica potrafi być do 0,5L/100km przy tej samej stacji i podobnym stylu jazdy