Odgrzewam kotleta,gdyż chce zmienić (wkońcu) olej.Przejechałem 45 kkm bez wymiany i ogólnie wszystko ok,nie działa strasznie płynnie ale to raczej normalka.
Pytanie do tych którzy zmieniali olej,bo byłem dziś u szpeca...Gość zajmuje sie od 20 lat tylko automatmi.
Mówi że wymiana jest na 2 sposoby (ale każdy bez filtra,bo bez wyciągania skrzyni oczywiście): 1.-Tzw.półwymiana - zlanie połowy starego oleju i zalanie połową nowego(210zł z olejem). 2.wymiana całkowita - za pomocą specjalnej maszyny,wyssanie starego i wlanie nowego - na full.(koszt 500zł z olejem)
Na moje pytanie która wymiana jest lepsza mówi ze ta 2ga bo cały olej zmienia i płóka coś tam itp.
Na pytanie czy wymiana nie zaszkodzi mówi: (i tu ZONK) Nie moge dać gwarancji że pomoże na coś(to normalne) ale i że nie zaszkodzi po zmianie oleju !!! ?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Więc ja mówie że bez gwarancji to za 2 piwka może mi zmienić np jakiś Rysio z Klanu czy coś,a nie osoba który wystawia f.vat...No i mam jeszcze dzwonić do niego po niedzieli,ale nie wiem co z tym robić???Dodam że nie chodzi mi o koszt żeby taniej,a tylko o normalka - żeby było ok.
P.S. Czy ktoś z Was Koledzy sam zmieniał kiedykolwiek olej w ASB w MK2???Jak tak to możecie dać opis co i jak/ile po kroku i czy po zmianie Waszej przez Was jest ok???