Temat: [Mondeo 2000-2007] Błędy po wymianie filtra dpf
View Single Post
Stary 16-06-2010, 18:35   #5
mac11
ford::amateur

Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0 tdci 115 km
Rocznik: 2006
Domyślnie

333

Cytat:
Napisał Tari Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jakie bledy pokazuje?
gdzie to robiles?
w jezyku potocznym moze i uzywa sie stwierdzen 200% i wiecej ale raczej komputer powinien podawac dane w zakresie 0-100%.
skad masz ten "nowy" filtr?
w dpfie nie ma czujnika zapchania jako takiego, jest tylko ten czujnik roznicy cisnien i termometr, jesli odepniesz od niego weze powinien wskazywac ze nie ma roznicy cisnien.
pali sie sprezynka?
moze czujnik temperatury wkrecony w dpfa pokazuje magiczne odczyty i komputer przez to wariuje i cos zle wylicza.
czujnik cisnienia wymieniles na nowy z aso czy zdobczny ? jak cos to ja mam swoj jeszcze i dpfa tezGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
--------------------------------------------------------------------------------

komputer pokazuje błąd p242f i stan zapchania na poziomie 200 procent, ale auto jeżdzi normalnie po wyzerowaniu i skasowaniu błedu dopuki nie urośnie znowu do 200 i zapala się spręzynka i check. Auto robią fachowcy z ASO w Toruniu. Filtr kupiłem od firmy Kaliński-tłumiki z pod Poznania. Aso twierdzi ze filtr jest do bani i trzeba zamowić oryginał.wcześniej wymienili czujnik na oryginał i ciągle to samo. Próbowali wgrać kalibracje z auta bez dpf i komputer pcm padł.

Cytat:
Napisał mac11 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
--------------------------------------------------------------------------------

komputer pokazuje błąd p242f i stan zapchania na poziomie 200 procent, ale auto jeżdzi normalnie po wyzerowaniu i skasowaniu błedu dopuki nie urośnie znowu do 200 i zapala się spręzynka i check. Auto robią fachowcy z ASO w Toruniu. Filtr kupiłem od firmy Kaliński-tłumiki z pod Poznania. Aso twierdzi ze filtr jest do bani i trzeba zamowić oryginał.wcześniej wymienili czujnik na oryginał i ciągle to samo. Próbowali wgrać kalibracje z auta bez dpf i komputer pcm padł.
Jeżeli mozesz pożyczyć filtr na próbe to byłbym wdzięczny. Porównanie da odpowiedz na wiele pytań.

Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 16-06-2010 o 20:25 Powód: proszę nie pisać kilku postów pod rząd , lepiej dopisać do poprzedniego.
mac11 jest offline   Odpowiedź z Cytatem