Cytat:
|
Panowie mam nadzieje, ze to Wam pomoze.
Mialem objaw nie tyle drgania co jakby "falowania mocy" szczegolnie na wyzszych biegach.
Dzis odebralem samochod po wymianie zaworu sterujacego podawaniem powietrza na turbine + rurka podcisnieniowa (wymiana gwarancyjna na szczescie). Samochod jezdzi jakby dostal chipa, liniowo przyspiesza w calym zakresie obrotow.
Czas w ASO ok. 1 godzina, koszt zaworu to ok 500-550 zl (chyba) + robocizna. Tanio to nie jest i pewnie bym sie mocno zastanawial jakbym nie mial gwarancji ale potwierdzam, ze po wymianie tego zaworu samochod zachowuje sie kompletnie inaczej i nie ma tych drgan. Nie wiem czy moge tutaj pisac, ktore ASO to zdiagnozowalo poprawnie wiec jakby cos sluze informacja na priv.
|
Danielr, napisałem do Ciebie na priv z prośbą o nazwę tego ASO ale chyba wiadomość nie dochodzi bo nie widzę jej w wysłanych. To chyba nie tajemnica gdzie Ci tę usterkę naprawili więc napisz, proszę nazwę ASO. Dodam, że zgłaszałem to w sumie 3 krotnie w dwóch ASO w Warszawie i nic nie wykryli, zmienili w końcu na moją prośbę filtr paliwa ale po paru dniach usterka powróciła
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.