Cytat:
|
U mnie ostatnio pojawilo się takie chwilowe huczenie w kołach przednich podczas ruszania tak jakby hamulce momentami łapały. Czasami tez przy ruszaniu pod górkę z systemu HLA się to pojawia ciekawi mnie tylko czy to oznaka kończących się klocków..jak zdiagnozuję problem to podzielę się info chyba, że ktoś już miał takie objawy.
|
Witam mam dokładnie ten sam problem (tak jak kilka osób z forum) opisane jako ""łłłuuu.......łłłuuuu........łłłuuuuu "
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pojawia się przy ruszaniu pod górę lub cofaniu. Mam wrażenie że im większe wzniesienie tym głośniejszy jest ten dziwny dźwięk. Bylem w serwisie nieautoryzowanym który stwierdził, ze to na 100% nie wina hamulców (chociaż miałem wrażenie że to właśnie one) i stwierdzili, że to koło dwumasowe. Pózniej byłem w ASO które stawiało na jedną z częsci w układzie skrzyni biegów/sprzegła (chyba chodziło o wysprzęglik), kolejne ASO było przekonane że to sprzęgło.... Czy komuś udało się wyjaśnić i usunąć ten problem?