Cytat:
|
Przestań gadać głupoty,jak chce LIQUI MOLY to jest ze specyfikacją do jego modelu.Dla forda HTHS ma być od 2,6 do 3,5 (nie jestem pewien) a takie normy ma tylko olej A1/B1 bo A3/B3 ma 3,5 i w górę a co to HTHS to się dowiedz.
|
hmm... odezwał się ten, co ostatnio zakupił motorcrafta i pytał czy dobrze zrobił ^^
Dobra zostawmy to na boku. Skąd czerpiemy wiedzę na ten temat? 99.9% to internet, reszta to subiektywne wrażenie po wymianie. Czyli niekoniecznie do końca w porządku. Polecam film z youtube= sonda olej. Tam na końcu prowadzący pokazuje jakie ścieżki musi przejść olej by otrzymał daną specyfikację. Wynika z tego, że jest to urzędniczy lapsus, tak tam też certyfikacja wkroczyła i pojawiły się homologacje tego samego oleju dla każdej z marek i jego oddziaływania na środowisko w danym okresie produkcyjnym. Śrubują normy a w większości jest to ten sam olej który uzyskał aprobatę np Forda w tym roku. Powielanie papierka a norma inna
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Sam pracuję w pewnym urzędzie (nie ważne w jakim) i certyfikuję pewne produkty. I teraz wymaganie: czy ten produkt spełnia wymagania odnośnie czegoś tam dla Stanów Zjednoczonych? tak zawsze spełniał odkąd istniał tylko, że amerykanie raczyli się wczoraj podzielić czego oczekują. Okazuje się że tego samego co my. Bach certyfikat z aktualną datą i nową normą. Jest inny i dla USA. Wow a Rosjanie? To samo tylko, że wydali oczekiwania w rozporządzeniu rok po USA. To samo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ford olej A1/B1 a kupujesz A3/B3... niby co innego a jednak drugi zawiera w sobie A1/B1, B2 oraz B3. Jakieś HTHS co wymienia rustin... a co ty to jesz? Wczuwacie się niektórzy mocniej od lekarzy. Niczym chirurg sercowy wymieniasz ten nie a tamten to tylko ten. Gratuluję wiedzy z internetu. W tym filmie co wymieniłem wyżej jest jeszcze mowa o tajemnicy receptury oleju. Jest to sekret danego koncernu i nigdy do końca nie dowiemy się co nim jest. Chyba, że jest tu ktoś kto bada te oleje w laboratorium i wydaje świadectwo z tych badań. Jest tu ktoś taki? Ja powiem tak, jestem fachowcem w swoim zawodzie. Postępujący proces unifikacji standardów sprawił, że moja praca jest dosyć prosta. To samo obserwuję w innych instytucjach. Czy można to przełożyć na branżę naftową? Uważam, że tak. Stad czerpię swoje przekonanie, że tak właśnie jest. Ford nie należy tutaj do wyjątków bo produkuje specjalne silniki i oleje do nich. Przecież VW, Citroen czy Fiat to nie patyk prawda? A Lmoly to nie firemka z Chełma. Także dystans do tematu, luz.
Nie odpowiadam na post w sprawie tego co wyżej o Lmoly z allegro, tylko Wam. Daleko i mi i Wam do pełnej oceny i fachowości w takich tematach który super a który to szajs.
Do widzenia.